Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Eski milletvekili Uzun: İnönü'yü inkâr, tarihi inkâr demektir”

Eski milletvekili Uzun:   İnönü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Balıkesir Milletvekili Tülay Pabuççu'nun, Türkiye Cumhuri-yeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye, twitter üzerinden Kahpe İnönü” sözüne, 1. ve 2. İnönü Hükümetleri döneminde, parlamentoda Kırklareli Milletvekili ola

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Balıkesir Milletvekili Tülay Pabuççu’nun, Türkiye Cumhuri-yeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye, twitter üzerinden “Kahpe İnönü” sözüne, 1. ve 2. İnönü Hükümetleri döneminde, parlamentoda Kırklareli Milletvekili olarak 8 yıl görev yapan Hasan Tahsin Uzun’dan da tepki geldi. Hâlen yaşamını Erdek’te sürdüren Uzun, şunları söyledi:
“Atatürk ve İnönü, tarihe geçmiş iki büyük devlet adamıdır. Her ikisi de başlı başına tarihtirler. İsmet İnönü’nün, Kurtuluş Savaşı’ndaki başarılarının yanı sıra sivil yaşamdaki başarıları da ortadadır. Ülkemizin yetiştirdiği sayılı liderler arasındadır. Lozan Anlaşması’nın kahramanıdır. Ülkemizin, çok partili demokrasiye geçmesindeki payı büyüktür. Türkiye’yi, 2. Dünya Savaşı’na sokmayarak, çok yerinde bir davranışta bulunmuştur. İnönü’yü inkâr, kendimizi ve tarihimizi inkâr anlamına gelir. 8 yıllık milletvekilliği döneminde İnönü Üniversitesi’ni bitiren bir kişi olarak AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Pabuççu’nun, İsmet İnönü’ye sözlü saldırısını kınıyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı